Allereerste MiniBieb in Benthuizen

Boek voor een boek! De komst van de allereerste MiniBieb in Benthuizen!

Hoe leuk is het om jou boek te ruilen met een boek van iemand anders. Niet kopen, niet meenemen, maar gewoon ruilen. Volwassen boeken, kinderboeken, hobbyboeken, reisboeken, kookboeken e.d. gaan voorbij. Gezien het eerste bieb huisje van 2016 in het begin erg laag bij de grond stond en erg vol zat, was het de hoogste tijd voor iets nieuws!

Eerste maar eens nadenken over wat voor soort huisje er moest komen en hoe/ waar deze dan te positioneren. Na wat ontwerpen heb ik de opdracht uitgezet om het frame van huisje te laten maken, zie foto. Weken verstreken, maar gaven mij wat tijd om na te denken of we de bibliotheek gingen verven, beitsen of bewerken, want het huisje zal buiten in weer en wind komen te staan. Tegelijkertijd gingen mijn gezinsleden een aantal schetsen maken op A4 papier om de kleuren te bepalen. Dit gaf een super verrassend effect.

Uiteindelijk kozen wij voor neutrale kleuren grijs/wit met zwart dak. Het huisje was volledig van hout dus alleen zwarte dakpannen verven vond ik te saai en bedacht dat het dak bekleed moest worden met rubber. Het rubber wat ik gebruikte was van oude fietsbanden. Dat betekende echter wel dat er ruim 150 op maat gemaakte dakpannen moesten worden gemaakt. Zo gezegd zo gedaan en zie het geweldige resultaat.

Aanmelden voor meer geïnteresseerden

In december 2017 besloot ik het huisje aan te melden bij de landelijke minibieb.nl. Zo kan iedereen in de omgeving genieten of een fietsroute bepalen langs allerlei minibiebs.

Tijd voor een nieuw onderkomen

In 2018 kreeg mijn oude huisje een nieuw onderkomen bij iemand anders. Na onderhoud en nieuwe wensen vond ik het tijd voor een ander huisje met een andere inrichting (2 verdiepingen) en zonder dakpannen. Het eindresultaat zie je hieronder.

Onderhoud is noodzakelijk

Februari 2021. We hebben een behoorlijke natte winter met sneeuw, buiten en wind. Dit zag de minibieb niet zo zitten. Het zorgde voor veel werk en soms voor natte en soms verschimmelde boeken. Hoogste tijd voor groot onderhoud en op zoek naar een sponsor. Na wat rondvragen heeft uiteindelijk een lokale aannemer geholpen om het huidige huisje weer op te lappen, zie hier het resultaat.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

www.circleofcreations.nl