Materialen moet je proberen om te weten of het voor jou lekker werkt. De een is gek van bepaalde merken en de andere is blij met simpele goedkopere versies. Wat ik zelf erg belangrijk vind zijn kinderen. Zijn de materialen allergie vrij die je gebruikt bijvoorbeeld. Na het gebruik van de goedkopere materialen die je overal kunt vinden ben ik zelf al snel overgegaan naar o.a. professionelere kwasten en schmink. Dit werkt gewoon veel lekkerder ;).

Maar de portemonnee is natuurlijk ook erg belangrijk. Bekijk eerst online alle mogelijkheden of kijk nabij waar je snel kan bestellen. Geluk heb ik dat diegene die de workshops heeft gedaan ook een eigen webshop heeft. Je weet dus wat je krijgt en tijdens mijn workshops scheelde dat tevens verzendkosten. Daarnaast is mijn Chinese vriend ‘A’ een van mijn favoriete, want ook daar zijn enkele allergievrije materialen, zoals sjablonen of kwasten.

– Sponzen

Deze zijn er in allerlei soorten en maten, maar welke zijn nu prettig? Dit is erg persoonlijk. Er zijn grote, kleine, smalle, brede, halve maantjes, ronde, vierkanten, vingerspons, stoppelspons, stokjes of blokjes enzovoorts. Het is fijn als je een aantal verschillende sponsjes hebt om te kijken wat voor jou het fijnste werkt. ​En dan de vraag waar vind je dit of onder welke naam zoek je?


vingerspons
petal vlinder spons
stempel spons
stoppel spons
WB schmink rond
grimas vierkant


– Penselen / Kwasten

Welke penseel werkt er nou fijn of welke kwast moet je nou kopen? Probeer, oefen en kijk zelf wat het lekkerste werkt blijft mijn advies. Iedereen werkt totaal verschillend. En schmink je op het gezicht of op andere delen (gezicht, arm, buik, been…)? Ik heb eerst allemaal kwasten gekocht die voor de hand lagen, bijvoorbeeld van de bekende goedkope winkel Action.

Daarna ben ik me gaan verdiepen en heb ik verschillende soorten vastgehouden, geprobeerd tijdens lessen en gekocht. De kwasten die voor mij prettig zijn komen van verschillende winkels binnen en buitenland.

De namen die worden gebruikt voor verschillende penselen zijn bijvoorbeeld: ‘rond, liner, splitcake, kattentong, tijger, breed, krullen, bloemen of flora’.

Enkele kwasten van het merk Superstar of Camelon zijn ontzettend fijn om in ieder geval te hebben, maar probeer zelf vooral andere merken, zoals bijvoorbeeld ‘mark reed/ Lily/ Camelon.

– Glitters

Om een design af te maken of net dat beetje extra te geven is het gebruik van glitters ideaal. Je koopt ze los of met speciale huidlijm in een potje of als liquide in een flesje. Let wel op dat je glitters gebruikt die bestendig zijn voor de huid.

– Stencils/ Sjablonen

Wil je jou creaties finetunen dan is het gebruik van stencils plezierig. zoals met sterretjes, hartjes of ingewikkelde kleine bloemetjes. Of bijvoorbeeld feestthema’s, zoals Sinterklaas, Kerst, Winter, Herfst. Of wellicht logo’s e.d. Ideaal voor de extra touch 🙂

– Musthaves?

Iedereen heeft zijn eigen voorkeur in het werken met penselen. Ik zet hieronder de penselen die ik heel fijn vind en ontdekt heb bij trainingen.

Penselen met de merken Superstar, Cameleon, Mark Reid, PxP.

Sponzen zoals halve sponzen met afgeronde kanten zijn fijn voor rainbowcakes en ‘de naam zegt het al’ vlindersponsjes voor maken van basis voor vlinders of vingersponjes voor het gebruik van stencils.

Zie ook > Schmink Koffer of Schmink Merken & Kleuren


www.circleofcreations.nl