januari 2019

Al een aantal jaren help ik bij activiteiten in het dorp, op school, bij verenigingen, stichtingen of in de omgeving met o.a. het schminken van kinderen. Echt ontzettend leuk om te doen, maar waar begin je aan. Welke ideeën heb je, welke materialen heb je ter beschikking of wat kun je allemaal. Ik ben de uitdaging aangegaan eind 2018 om er meer mee te gaan doen en heb na wikken en wegen eerst zelf een professionelere schmink set aangeschaft en gaan zoeken naar meer producten en middelen. 

Na oefenen, oefenen, oefenen, plaatjes en filmpjes kijken wist ik dat ik graag meer wilde leren en heb ik de stap genomen om een workshop ‘one stroke’ te gaan doen als aanvulling op mijn kennis bij het bedrijf ‘Schminkcity’. De begeleiding en vertrouwen beviel mij zo goed dat ik daarna vier avonden workshops ben gaan volgen. Ontzettend leuk, gezellig en je leert ook van anderen. 

Online staan er zo ontzettend veel ideeën, tips, forums of filmpjes dat je echt moet gaan kijken naar wat bij je past. Je kunt immers niet alles maken en onthouden.

In de tussentijd ben ik in januari, naast mijn gezin en kinderen en om meer ervaring op te doen, tevens begonnen aan de zo geheten ‘Schmink Challenge’. Bij de Schmink Challenge krijg je de mogelijkheid aangereikt per maand elke dag te schminken op basis van een afgesproken thema uit de lijst die vooraf bekend is gemaakt. Het daagt je uit na te denken hoe jij een thema zal schminken. Dit mag uit je hoofd of aan de hand van een willekeurig voorbeeld. En als het je lukt kun je tevens nog een leuk prijsje ontvangen als je wordt uitgekozen. Moet je goed zijn? Nee dat hoeft niet, want je schminkt op jou manier en kan van anderen leren. 

En vooral veel oefenen is heel goed om de techniek onder de knie te krijgen en te behouden. Als je ergens naar toe gaat om te schminken heb je vaak vele gezichten ter beschikking, maar thuis is dat anders. Je kunt thuis eindeloos op jezelf oefenen of je hebt wellicht familieleden, maar weet er zijn ook oefenbladen/papier of oefenhoofden. Oefenbladen/papier of hoofden zijn in verschillende soorten, maten en winkels verkrijgbaar.

Naast de siliconen oefenhoofden voor schminken of de kappershoofden kun je schminken op diverse oefenbladen/papier waarop een afbeelding van een gezicht is voorgedrukt. Denk bijvoorbeeld aan de oefenbladen van van ‘Svetlana’ of ‘Anne-Lynch’. Deze zijn ook erg handig als materiaal om mee te nemen met voorbeelden. Of de lege bruine A4 kraft bladen om je voorbeelden te bewaren.

Het beste is natuurlijk altijd te oefenen op echte huid. De schmink reageert namelijk anders dan op siliconen, papier of kunststof. Zelf heb ik, naast op mijzelf, een hele periode geoefend op een oefenhoofd. Echter geef ik de voorkeur aan het schminken op een blanco kunststof A4 bord met diverse gezichten. Zo blijf je toch uniek in de soorten gezichten, buiken of armen/benen die er zijn.

Meer weten: wie, wat, welke…ik zet het op een rijtje hieronder. En mocht je iemand nodig hebben om op uw feestje te schminken, bezoek dan deze pagina.

www.circleofcreations.nl