Stenen verven of andere materialen op deze manier wordt ook wel ‘dot painting’ of ‘porselein pimpen’ genoemd. Superleuk om materialen op deze manier vrolijk te maken en cadeau te geven met allerlei kleuren.

Hier thuis zijn inmiddels vele materialen en middelen gebruikt, zoals stenen, schaaltjes, potten, ansichtkaarten, deksel, schelpen enzovoorts.

Voor het verven van stenen hieronder een voorbeeld:

Benodigdheden:
– Stenen (te koop bij bouwmarkt, tuinderij, online of zelf maken);
– Verf in verschillende kleuren (Ik gebruik Acryl verf);
– Diverse stokjes in verschillende maten met bolle of vlakke kant (of alles wat je kan vinden om te gebruiken);
– Aluminiumfolie om de verf op te doen;
– Keukenrol, papier of schoonmaakdoekje;
– Eventueel sjablonen;
– En tot slot een goede sterkte vernis (verf)

Werkwijze:
– Verf als eerste de stenen in de basiskleur, bijvoorbeeld zwart of wit om een mooie ondergrond te krijgen zoals hier afgebeeld. Laat dit eerst drogen voor je verder gaat;
– Kies vervolgens eerst alle kleuren die je wilt gebruiken. Handigste vind ik om dit op een palet te doen;
– Oefen nu eerst met een beetje verf om te kijken of je verf te dik of te dun is. Je kunt acryl verf heel goed mengen met een medium of een beetje water. De juiste mix zorgt namelijk voor de mooiste stippen;
– Voor je begint te verven kun je eventueel een (Mandela) patroon gebruiken. Je kunt dit overnemen bijvoorbeeld met potlood;

EXTRA informatie:

Materiaal informatie:
Om dit te kunnen doen heb je natuurlijk wel wat spulletjes nodig.
Voor het verven zelf zijn er speciale materialen te koop echter in je eigen omgeving is genoeg te vinden wat je kunt gebruiken. Ik gebruikte onder andere deze afwijkende voorbeelden, zie foto.

Daarnaast kocht ik eerst materialen bij de winkel, maar ging ik daarna aan de slag met het zoeken en maken van mijn eigen voorwerpen waar ik op ging verven. Ontdek het zelf wat er allemaal is om je heen.

Sjablonen
Voor het maken van een patroon op een steen kun je gebruik maken van sjablonen. Er zijn verschillende sjablonen die je kunt gebruiken. Voor kinderen is dit ideaal om ze wat meer zelfvertrouwen te geven bij het verven. Zelf vind ik mijn eigen cirkel of patroon sjablonen erg fijn om een eerste aanzet te doen voor ik ga verven.

Te koop
Wist je dat je nu op bestelling tijdelijk stenen of sjablonen bij mij kunt verkrijgen? Superleuk voor een kinderfeestje of als extra activiteit bij verenigingen. Stuur je mij een bericht?

Meer zien? vraag informatie op 😉

www.circleofcreations.nl