En toen was er andere inspiratie… Tama Sayo (Juweel in de nacht) postte een bericht met een oproep voor glazen potten. En daar begon het. Dit is interessant. Ze gebruikte de potten om eten te wecken. Daar wil ik meer van weten. We raakte aan de praat en maakte een afspraak om mij mee te nemen in de wereld van het wecken. Zondag 9 maart was het zover een rit naar het oude dorp waar ik onlangs 18 jaar had gewoond om daar Rebecca te ontmoeten. Als proefkonijn die het wilde kookavontuur wel wilde aan gaan.
De keuken veranderde al snel in een slagveld van overkokende pannen, zoekgeraakte lepels en mysterieuze ingrediëntenwissels. Maar hé, regels zijn er om genegeerd te worden. Koken is tenslotte een kunst, geen exacte wetenschap. We maakte Chili con carne (zonder overdreven chili, want ben geen pittige eter), een tomatensoep, garlic jelly en uienjam. We kletsten, we lachten, maakte chaos, maar hadden vooral veel gezelligheid.
Er werd geroerd, geproefd en vooral genoten terwijl de zon langzaam naar binnen scheen en de keuken rook naar knoflook, ui en een vleugje paniek. En in mijn hoofd gingen alle radars draaien. Ook hoe ik ging wecken, maar vooral dit moet gedeeld worden. Rebecca heeft een gave passie en zou dit graag uitdragen… dus hoe pakken we dit aan? Al snel besloten we verder ideeën te creëren, we gaan workshop opzetten en is de naam ‘KitchtenTales’ een feit!
Lijkt het jou nou ook fantastisch om deze ervaring op te doen, laat dan even een berichtje achter, zodat we in contact kunnen komen 😉