​Hout branden of Pyrografie. Zo leuk om te doen, maar vergt veel tijd en geduld.

In het eerste kwartaal van dit jaar 2017 schafte ik een houtbrander aan. Wow wat een plezier. Je kunt hier zulke leuke dingen mee branden, snijden of graveren. Na een maand had de houtbrander er geen zin meer in, er kwam een vonk en stopte er mee.  Balen, balen en nog een balen.Oké het was niet de duurste, maar best een goede van 40W met leuke bitjes die ik tevens had uitgebreid naar meer opties.

Het ging meer kriebelen en ik besloot te gaan voor een duurdere duurzamere brander. Na dubben, internet af struinen, sparen en rondjes bellen koos ik voor de Peter Child Houtbrander. Had getwijfeld tussen 3 soorten, waaronder de Razertip .

De Peter Child Houtbrander is stevig, handzaam, snel heet (warmteregelaar) en veelzijdig in gebruik met talloze mogelijkheden voor een redelijke prijs. Kom maar op! Ik kan er weer tegenaan.​

Wat gebruik je eigenlijk allemaal? Puntige of scherpe opzetstukjes zijn fijn om teksten te branden en vlakke opzetstukjes om grote delen in tekenen. Ik gebruik een houtbrander, papier, potloden, internet, een placemat, een bordje, een tangetje en soms een maskertje tegen de geur die vrij komt bij het branden.

Om leuke objecten goed en netjes te kunnen maken zoek je eerst je ontwerp wat je wilt branden. Dit ontwerp dien je over te brengen op het hout door middel van potlood of speciaal doordrukpapier.

Wanneer de afbeelding op het hout is gezet kun je de brander in orde maken. Kijk hierbij goed welk opzetstukje hiervoor het beste kan gebruiken. ​En branden maar!

​Leuke voorbeelden voor het branden zijn veelal te vinden via  de Google zoekmachine, maar er zijn online eveneens leuke sites met patronen.

In het eerste kwartaal van dit jaar schafte ik een houtbrander aan. Wow wat een plezier. Je kunt hier zulke leuke dingen mee branden, snijden of graveren. Na een maand had de houtbrander er geen zin meer in, er kwam een vonk en stopte er mee.  Balen, balen en nog een balen.

Oké het was niet de duurste, maar best een goede van 40W met leuke bitjes die ik tevens had uitgebreid naar meer opties.

Ik besloot nu te gaan voor een duurdere duurzamere brander. Na dubben, internet af struinen, sparen en rondjes bellen koos ik voor de Peter Child Houtbrander. Deze is veelzijdig in gebruik met talloze mogelijkheden voor een redelijke prijs. Kom maar op! Ik kan er weer tegenaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

www.circleofcreations.nl